SE SÝREM Zadní králičí maso, sůl, hladká mouka, 2 lžíce másla, 4 lžíce strouhaného sýra, vývar z králičí hlavy Z vykostěného hřbetu a z kýty nakrájíme přes vlákno řízky. Maso naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a střídavě po obou stranách opékáme. Potom řízky posypeme strouhaným sýrem, přeléváme horkým máslem, pečeme a jakmile se sýr roztavuje, přendáme maso na horkou mísu. Šťávu zalijeme vývarem z hlavy, krátce povaříme a nalijeme na maso. Jako příloha se hodí špagety sypané strouhankou a pokapané kečupem. S JALOVCOVOU OMÁČKOU 2 králičí hřbety, drcený pepř, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce másla, sůl, 1-2 lžíce koňaku. Na omáčku - 12 zrnek jalovce, 10 zrnek pepře, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 malý celer, 2 petržele, 1 bobkový list, tymián, 1/8 l červeného vína, 1/4 l smetany Králičí hřbety vykostíme, maso nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné, posypeme drceným pepřem a potřeme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničce odležet. Kosti nasekáme na menší kousky, osmahneme na oleji s jalovcem a pepřem, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, krátce osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách přilijeme červené víno a všechno dusíme dalších 15 minut. Pak omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a necháme ještě povařit. medailonky opečeme na másle 3 minuty po každé straně a necháme v teple. Vypečenou šťávu zředíme koňakem a přidáme do jalovcové omáčky. Hotovou dochutíme a přelijeme medailonky. Jako příloha se hodí noky nebo široké nudle a brusinky.