Staňte se našimi fanoušky na:

Králičí rijet

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 list bobkový list
  • řapíkatý celer
  • asi 6 stroužků česnek
  • 2 lžíce koňak
  • stehna, asi 1 kg králičí
  • salátová bez semínek, 1 kus okurka
  • 1 l olivový olej
  • čerstvé, 1 lžíce oregano
  • polníček
  • Knäckebrot
  • černý celý, asi 1 lžička pepř
  • 1 svazek ředkvičky
  • kachní, 100 g sádlo
  • mořská, asi 220 g sůl
  • čerstvý, 1 lžíce tymián

Pracovní postup:

Mořskou sůl, bobkový list, pepř a králičí stehna promíchejte, nechte marinovat asi 3 hodiny. Pak maso vyndejte, omyjte a pořádně osušte. Maso s prolisovaným česnekem, tymiánem, oregánem a olejem dejte do pekáče a zakryjte alobalem. Pečte 4 hodiny na 130°C, maso je upečené když jde lehce oddělit od kosti, pak ho nechte vychladnout. Nakrájejte připravenou zeleninu, maso oberte z kostí a pak ho se zeleninou smíchejte. Dejte do misky a ozdobte bylinkami, podávejte s knäckebrotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!