Králičí maso omyjeme, osušíme, odblaníme a pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Mezitím si připravíme marinádu: tři oloupané stroužky česneku prolisujeme a promícháme s olivovým olejem. Čerstvé bylinky (mátu, kopr, oregano čili dobromysl, bazalku, petrželku nebo jiné - podle chuti), opereme, otřepeme vodu a pokrájíme nadrobno, potom je vmícháme do marinády, podle chuti osolíme. Do nachystané marinády vložíme kousky králičího masa a necháme několik hodin marinovat. Špejle rozlomíme, aby každá měřila asi 12 - 13 cm, to proto, abychom mohli špízy připravit na pánvi. Na špejli nabodneme asi 4 - 5 kouksů marinovaného masa a necháváme větší mezery, aby se maso propeklo (asi 10 minut). Z pečícího papru vystřihneme kruh o velikosti dna pánve a na něm pak - zcela bez tuku - opékáme králičí špízy. Podáváme s dipem z bílého jogurtu, který lehce osolíme a vmícháme dva stroužky prolisovaného česneku.