Na přípravu závitků a vývar budete potřebovat: 2 králičí hřbety vcelku (z nich vykrojíte plátky masa), zbytek dáte na vývar (ten přijde do omáčky) Na masovou náplň závitků si připravte: 150g kuřecího masa (výborný je vykostěný stehenní řízek), 2 vejce, 50ml smetany ke šlehání, 100g šunky nakrájené na kostičky, špetka polévkového koření, sůl a bílý pepř. Na zabalení závitků pak ještě 100g anglické slaniny nakrájené na plátky. Na omáčku budete potřebovat: 1 větší cibuli najemno nakrájenou, 2 lžíce másla, 1 lžíci rajského protlaku, 1 lžíci sladké papriky, 200ml silného vývaru z králičího ořezu, 200ml smetany ke šlehání, sůl a špetku pálivé papriky k dochucení, jíšku z másla a hladké mouky, 200g žampionů nebo jiných hub. Kdo má rád, může na závěr do omáčky přidat i česnek. Nejdřív si připravte základ na omáčku: v hrnci rozpusťte máslo, vložte do něj najemno nakrájenou cibuli a za průběžného míchání ji nechte zesklovatět. Přidejte 3-4 lžičky rajského protlaku a asi tři minuty restujte, aby se z protlaku odpařila voda, pak přisypte lžíci sladké papriky. Orestujte a zalijte vývarem. Kuřecí maso a zbylý ořez z králíka 2x pomelte, přidejte sůl, pepř, vejce a dochuťte polévkovým kořením. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku, lžíci mouky, smetanu a důkladně promíchejte. Hřbety vykostěte tak, že z nich získáte válečky s plátkem masa z pupku.Každý připravený plátek lehce osolte, potřete ho náplní, položte na něj ledvinku získanou při vykosťování a stočte ho do tvaru válečku. Na potravinářskou fólii položte několik plátků slaniny a na ně do válečku stočené maso. Každý závitek pevně obtočte fólií, ještě zabalte do alobalu a vložte do omáčkového základu. Stáhněte var a nechte maso táhnout při teplotě cca 80 °C minimálně 35 minut. Pak ho vyndejte, prudce zchlaďte v ledové vodě (15-20 vteřin) a nechte chvíli odpočinout. Šťávy se v mase rozloží a nevytečou. Zatímco závitky odpočívají, rozehřejte na pánvi trochu oleje, vložte na něj na čtvrtky nakrájené žampiony, orestujte, sejměte z ohně, lehce posypte paprikou a nechte stranou. Až vybalíte závitky, i to málo uvolněné masové šťávy vraťte do omáčky, pak do ní vložte i vybalené závitky.Nakonec do omáčky přidejte orestované žampiony a přilijte smetanu, která vám po zamíchání vytvoří na omáčce mramorování. Kdo chce, může přidat i najemno nasekaný česnek. Podávejte s knedlíkem a na másle orestovanými zelenými fazolkami.