NA ČERVENÉM VÍNĚ zadní díl králíka, lžíce másla, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, lžička hladké mouky, 1/8 l červeného vína, sůl Maso potřeme česnekem utřeným se solí a pečeme v pekáčku, kde jsme předem osmahli drobně nakrájenou cibuli na másle. Při pečení často podléváme a upečeme doměkka. Potom maso vyndáme, šťávu zahustíme máslem smíchaným s hladkou moukou, promícháme, přimícháme protlak a povaříme. Nakonec zalijeme šťávu červeným vínem, vložíme rozporcované maso a prohřejeme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, bramborové krokety nebo rýže. S BÍLÝM VÍNEM 1 králičí předek, 1 šálek oloupaných a nakrájených rajčat, 1/2 šálku žampionů, 1/2 šálku bílého vína, 1/2 šálku vývaru, 10 plátků slaniny, 3 lžíce jemně usekané petrželové natě, 10 stroužků česneku, 1 střední cibule, lžička jemně nastrouhaného muškátového oříšku, sůl Maso prošpikujeme plátky slaniny. Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přidáme králičí předek. To vše připravujeme na pekáči. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Zhruba po 20 minutách podlijeme králíka vínem, jinak podléváme podle potřeby vývarem a vodou. Po změknutí králíka posypeme petrželovou natí, přidáme na plátky nakrájené žampiony, rajčata a na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Pečeme dalších 10 minut. Šťávu nezahušťujeme. Porce masa přeléváme šťávou s houbami a můžeme obložit zeleninou. Jako příloha se hodí rýže nebo bílé pečivo.