Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na houbách a smetaně

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 menší králík
  • 1 žloutek
  • 60 g cibule
  • 100 g hřibů (nebo jiné čerstvé houby)
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1/4 l zakysané smetany

Pracovní postup:

Očištěného a umytého králíka nakrájíte na menší kousky. V hrnci rozpustíte máslo, přidáte nadrobno nakrájenou cibuli a necháte zpěnit. Potom přidáte nakrájeného králíka a opražíte. Přidáte umyté a nakrájené houby, sůl, trochu pepře a dusíte ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypaří, podlijete horkou vodou a dusíte do měkka. V kyselé smetaně rozmícháte mouku se žloutkem a nalijete na králíka. Za stálého míchání necháte sevřít. Podává se s haluškami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Maty |4. června 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |2. června 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!