Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na smetaně a na víně

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králík na paprice a smetaně Králičí zadek zbavíme blanek, protáhneme hustě slaninou, osolíme, polijeme rozpuštěným máslem a necháme den uležet. Druhý den zpěníme na sádle hrubě pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme kostičky slaniny, zasypeme paprikou, přidáme odleželého králíka a pečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme a rozdělíme na porce. Přecezenou šťávu zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou, necháme povařit. Jako příloha se hodí knedlík. Králík na víně Králíka rozkrájíme na kousky, osolíme, opepříme a na tuku opečeme ze všech stran s usekanými cibulkami a drobně nakrájenou petrželovou natí. Přidáme 20dkg nakrájených žampionů a dusíme v troubě doměkka. Maso vyndáme na mísu, šťávu zaprášíme moukou, přidáme skleničku červeného přírodního vína, povaříme, podle chuti osladíme nebo dosolíme. Jako příloha se hodí noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!