Králík na paprice a smetaně Králičí zadek zbavíme blanek, protáhneme hustě slaninou, osolíme, polijeme rozpuštěným máslem a necháme den uležet. Druhý den zpěníme na sádle hrubě pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme kostičky slaniny, zasypeme paprikou, přidáme odleželého králíka a pečeme za stálého podlévání doměkka. Maso vyndáme a rozdělíme na porce. Přecezenou šťávu zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou, necháme povařit. Jako příloha se hodí knedlík. Králík na víně Králíka rozkrájíme na kousky, osolíme, opepříme a na tuku opečeme ze všech stran s usekanými cibulkami a drobně nakrájenou petrželovou natí. Přidáme 20dkg nakrájených žampionů a dusíme v troubě doměkka. Maso vyndáme na mísu, šťávu zaprášíme moukou, přidáme skleničku červeného přírodního vína, povaříme, podle chuti osladíme nebo dosolíme. Jako příloha se hodí noky.