1) Králíka rozporcujeme a osolíme. Zprudka opečeme ve velkém hrnci na oleji. Poté vyjmeme z hrnce. 2) Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, kde se opékal králík. Po 5 minutách přidáme i na kostičky nákrájenou cibuli a smažíme dozlatova. 3) Zeleninovou směs zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat a poté přidáme vývar a tymián. Vrátíme maso a dusíme hodinu nebo hodinu a půl (dokud není maso měkké). 4) Poté maso vyndáme, a do směsi vlijeme jíšku (mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku). Povaříme asi 15 minut. 5) Poté směs propasírujeme přes cedník, přidáme smetanu, povaříme 5 minut a dochutíme octem či cukrem, podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.