Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na smetaně s hrnečkovým knedlíkem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky. Jimi prošpikujeme naporcovaného králíka. 2) Králíka osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. 3) Zbylou slaninu a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, jablko i se slupkou na větší kostky. 4) Do výpeku po králíkovi dáme nejprve slaninu, krátce orestujeme a poté přidáme i kořenovou zeleninu. Restujeme 5 minut, v případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru. 5) Cibuli nakrájíme najemno. 6) K zelenině přidáme cibuli, sádlo a jablko. Po chvilce přidáme hořčici a cukr, necháme zkaramelizovat a zakápneme octem. 7) Povaříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru. 8) Zbylý citron okrájíme od bílé části, nakrájíme dužinu na kostičky a přidáme ji do základu omáčky. 9) Podlijeme vývarem a krátce povaříme. 10) Do plátýnka zabalíme celý pepř, nové koření a bobkový list, trochu pomačkáme. Přidáme do vývaru, povaříme. 11) Poté přiklopíme pokličkou, dáme do trouby rozpečené na 160 °C a dusíme 45 minut. 12) Poté vytáhneme z trouby, vyjmeme koření. 13) Smetanu smícháme s moukou a zahustíme jí omáčku. 14) Povaříme 15 minut, poté omáčku rozmixujeme. 15) Dochutíme cukrem, solí, pokud je omáčka hustá, naředíme vývarem. 16) Přidáme králíka a prohřejeme ho v omáčce. 17) Housky nakrájíme na kostičky, osmažíme je na 50 g másla. Dáme do misky. 18) Z hrubé mouky, mléka a žloutků vypracujeme těsto. 19) Z bílků ušleháme sníh. 20) Žampiony nakrájíme na kostičky a osmažíme je na troše oleje. Přidáme k houskám. 21) Šunku nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme a přidáme to k houskám. 22) Přidáme těsto, sůl a promícháme. Pak lehce vmícháme sníh. 23) Těsto naplníme do hrnečků, potom vložíme do vroucí vody a vaříme 20-25 minut. Nakrájíme na plátky a podáváme s králíkem na smetaně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |7. řijna 2014
To vypadá dobře :) Odpovědět
objev |3. řijna 2014
Trik na špikování masa - špalíčky slaniny necháme zamrazit v mražáku a poté jimi maso bez problémů prošpikujeme. Odpovědět
objev |3. řijna 2014
Hrníčkový knedlík doporučuji! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!