Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na víně, olivách a sušených rajčatech

Autor receptu: asona (237 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka naporcujeme na 4 porce. Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci. Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme. Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme. Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar. Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list. Osolíme a podáváme např. s bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!