Staňte se našimi fanoušky na:

Králík na víně s povidly

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěného a omytého králíka rozkrájíme na větší kousky. Maso protkneme částí slaniny, rozehřejeme tuk a maso opečeme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku ji rozpustíme. Přidáme tuk a přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu. Když začne zlátnout, přidáme ji k masu, podlijeme vínem, ochutíme kořením, zakápneme citronem a octem. Přidáme povidla a pečeme doměkka. Procedíme přes cedník, ochutíme solí, cukrem a citronovu šťávou.Podávat můžeme s houskovým či bramborovým knedlíkem, nebo s noky. Porce ozdobíme jeřabinami a plátkem citronu - ale nemusí být.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |3. srpna 2014
to udělám, zajímavé Odpovědět
Anna1960 |15. května 2013
krása Odpovědět
marie.huttlova|15. května 2013
mňam,to musím vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!