KRÁLÍK 1 králík, 1kg bůčku, 4 mrkve, 1 petržel, 1/2 středního celeru, 3 cibule, 5 stroužků česneku, kmín, sůl Očištěného a odblaněného králíka naporcujeme, dáme do pekáče a přidáme tučnější bůček, osolíme a okmínujeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme a přidáme k masu, nakrájíme i česnek a cibuli a posypeme zeleninu. Podlijeme vodou a dáme péct. Maso obracíme, aby bylo upečené dozlatova. Jako přílohu uděláme bramborové knedlíky. PÉŘOVÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY 1/2 kg syrových oloupaných brambor, 80g krupičky, 70g solamylu, 2 žloutky, na špičku nože prášek do pečiva, 1 houska, 20g másla, sůl Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vychladlé rozmačkáme šťouchadlem na kaši, přidáme krupičku, solamyl, žloutky a prášek do pečiva, osolíme a vypracujeme těsto. Housku nakrájíme na kostičky, osmažíme dorůžova na másle a necháme vychladnout, pak zapracujeme do těsta. Uděláme 2 podlouhlé knedlíky, a vaříme je v osolené vodě asi 18 minut. Hotové nakrájíme na plátky - přidáváme nejen ke králíkovi, ale např. i k uzenému masu.