Odblaněné,dobře očištěné a omyté porce králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny. Naskládáme je do pekáče, zasypeme nakrájenou cbulí,zeleninou a pokapeme olejem.Přidáme koření,víno a přikryjeme poklicí. V chladu necháme proležet několik hodin(nejlépé přes noc).Potom dusíme králíka v troubě při teplotě 150-180 stupňů asi 30 minut.Po éto době sundáme poklici, maso podlijeme vývarem a pečeme asi 30 minut při teplotě 200 stupňů do červena.Během pečení maso obracíme a podléváme vypečenou šťávou.Měkké maso vyjmeme,koření odstraníme a zeleninu propasírujeme. Zaprášíme trochou mouky, mírně podlijeme a krátce povaříme. Do hotové omáčky dáme porce masa. Příloha, bramborové knedlíky, brambory, chléb.