Staňte se našimi fanoušky na:

Králík po ...

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

..... PO ČÍNSKU 1/2kg vykostěného králičího masa, sůl, ml. pepř, 2 lžičky curry koření, 2 lžičky glutasolu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce maizeny, 1 žloutek, 2 velké cibule Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme v chladničce aspoň 24 hodin odležet. Před přípravou rozehřejeme olej a maso smažíme za stálého míchání a oddělování masa od sebe asi 10 minut. Příloha: rýže a čerstvá zelenina. ..... PO PROVENSÁLSKU zadní část králíka, 50g špeku, 50g sádla, 1 cibule, petrželka, 1-2 stroužky česneku, 3-4 žampiony, 1dl bílého vína, 4 rajčata, sůl, trochu vývaru Králičí zadek prošpikujeme proužky špeku, na pekáč dáme sádlo s nakrájenou cibulí a na to posolený zadek králíka, pečeme za častého podlévání. Když je maso poloměkké, přidáme k němu trochu sekané petrželky, utřený česnek, nakrájené shiitake, bílé víno, pokrájená rajčata a trochu vývaru, dusíme doměkka. Příloha: brambory. ..... PO MAĎARSKU 4 porce králíka, 60g špeku, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny, 1 lžíce hl. špald. mouky, 1/4 l vývaru, 1/4 l smetany, ml. sladká paprika, sůl Nakrájíme špek, cibuli, kořenovou zeleninu a necháme vše zpěnit, přidáme osolené maso a zakryté dusíme asi 45 minut. Potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a smetanou. Přidáme lžičku mleté papriky a povaříme. Maso vyndáme a omáčku přecedíme. Příloha: halušky. ..... PO PORTUGALSKU 4 porce králíka, 100g špeku, 1 lžíce hl. špald. mouky, sůl; Marináda: bílé víno asi 3-4 dl, vinný ocet asi 1,5 dl, 1 cibule, kuličky pepře, nového koření a jalovce, bobkový list Všechny ingredience na marinádu necháme přejít varem a pak vychladíme, v této marinádě necháme maso 2 dny. Marinované maso osušíme, protáhneme proužky špeku, osolíme a pečeme na zbytku špeku. Při pečení podléváme marinádou. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou, povaříme a přecedíme na maso. Příloha: vařené brambory nebo rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |15. září 2015
může být Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!