Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme, stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet. Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou. Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Poznámka Měla jsem doma ještě kousek vyuzeného bůčku, tak jsem ho také ke králíkovi přidala, pak byla šťáva voňavá a chutná. Dodávám ještě ucelené suroviny na marinádu: Na marinádu : 150 ml oleje, 250-300 ml červeného vína, 1PL worcesteru, 1PL sojové omáčky, 2PL plnotučné hořčice, 1ČL sladké papriky, 2 PL strouhaného křenu