NA VÍNĚ A BYLINKÁCH 1 králík, sůl, mletý pepř, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, hrst nasekané petrželky, hrst nasekaného tymiánu, 80g hladké mouky, olej na pečení, 200g uzeného boku, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 200ml bílého vína, 50ml zeleninového vývaru Králíka ostrým nožem naporcujeme,k osolíme a ze všech stran potřeme hořčicí, pak obalíme v nasekaných bylinkách a mouce. Králíka opečeme v kastrolu na oleji dozlatova. Uzený bok nakrájíme na pokud možno stejné nudličky, cibuli a česnek na plátky. Králíka vyndáme a ve výpeku opečeme uzený bok s cibulí a česnekem, zalijeme bílým vínem a svaříme ho na polovinu. Pak dáme zpátky opečeného králíka, přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 30 minut na 180°C. Králíka vyndáme, do šťávy přidáme zbytek bylinek a ještě povaříme a šťávou králíka přelijeme. Jako příloha se hodí bramborové noky. FARSKÝ 1kg králičího hřbetu, lžička soli, špetka drceného pepře, 1/2l červeného vína, snítka tymiánu, 3 bobkové listy, 3 lžíce oleje, 1/4kg sušených švestek, 2 lžíce šípkové marmelády, 3 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 50ml sladké smetany (případně lžíce másla), voda Králičí hřbet osolíme a opepříme, dáme do mísy a poklademe čerstvým tymiánem. Zalijeme octem, vínem a přidáme bobkový list. Necháme přes noc marinovat. Pak králíka osušíme a ze všech stran opečeme na oleji. Pak přilijeme asi 200 ml vody a zbylou marinádu, maso přiklopíme a dusíme do poloměkka na 170°C. Přidáme švestky s marmeládou a dodusíme doměkka. Pak maso vyndáme a základ zahustíme moukou, asi 20 minut povaříme. Omáčku přecedíme, dáme do ní nakrájené švestky, dosolíme, dopepříme a zjemníme smetanou. Maso rozdělíme na porce a v omáčce jen prohřejeme. Jako příloha se hodí noky.