Maso odblaníme, potřeme důkladně česnekem utřeným se solí a dáme na pekáč se sklovitě podušenou cibulí na másle. Potom přidáme koření a maso dusíme do poloměkka. Maso dáme bez poklice do trouby zčervenat. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a povaříme. Jako příloha se hodí bramborové špalíčky "Bulánci" nebo knedlík. Špalíčky "Bulánci" - příloha 800g brambor vařených ve slupce, 300-350g polohrubé mouky, 30g rozehřátého másla, 1 vejce a 1 žloutek, sůl podle potřeby, máslo na polití Oloupané uvařené brambory jemně nastrouháme, lehce je v míse rukou promícháme, přidáme mouku, rozehřáté máslo, vejce a žloutek, nakonec osolíme. Těsto rychle zpracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme váleček prům. asi 1,5 cm a nožem nakrájíme špalíčky 2 cm dlouhé. Vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou. Hotové vylovíme cedníkem a krátce ponoříme do ledové vody, necháme okapat. Nalijeme na ně rozehřáté máslo a promícháme, aby se neslepily. Bulánky můžeme udělat i jako samostatné jídlo s restovanou cibulkou a zelným salátem.