Suroviny dáme do hnětací nádoby v následujícím pořadí - 260 ml vody, 20 g oleje, 350 g polohrubé mouky a 150 g hladké mouky (které jsme si předem smíchaly), do jednoho kouta nádoby dáme 1 lžičku medu s 21 g droždí a do druhého kouta nádoby dáme 2 lžičky soli. Nádobu vložíme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Vykynuté těsto si vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dvě polovinu. Z každé poloviny vyválíme kolo, které rozdělíme na šestiny. Rohlíky motáme od nejširší strany, konec si pomašlujeme vajíčkem a teprve pak rohlíček dovineme, aby nám hezky držel. Rohlíčky dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Pomašlujeme je rozkvedlaným osoleným vajíčkem a posypeme čím máme rádi. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.