Vinnou klobásu si zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlema. Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Mezitim si z vajec, jogurtu, / nebo zakysané smetany / nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky nebo pažitky - uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme. Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet. Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvičky. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod. Poznámka Nebo se dají spirálky klobásek dát na plech a pak ke konci pečení na ně navsrtvíme tuto směs a dopékáme dál. Zeleninu do těstíčka můžeme dát jakoukoliv.