Staňte se našimi fanoušky na:

Krčmářova slepice

Autor receptu: Andrea (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji. Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu. Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso. Dochutíme, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy. Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku. Podávala jsem s bramborovými šiškami a zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |24. února 2013
Vypadá to velice slibně, miluji neznámé... Vyzkouším a napíšu. U nás jsou slepice nohaté, samá kost, nic moc na jídlo, zkusím kuře. Odpovědět
jana.remkova.7 |29. ledna 2013
Týý jo, slepici jsem zatím používala jen na polévku..hmm, vyzkoušíme. Odpovědět
DAMI |29. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!