Sníh: 2 bílky, 150g prosátého moučkového cukru Těsto: 300g prosáté hladké mouky, 250g změklého másla, 1 lžíce octa, 1 lžíce prosátého kakaového pášku, hladká mouka na vyválení těsta Na zdobení: 80g nahrubo nastrouhaných ořechových jader, 200g oblíbeného máslového krému Suroviny na těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme kakaový prášek. Z obou dávek pak vypracujeme hladké a vláčné těsto. Na pomoučené pracovní desce rozválíme nejdříve tmavé těsto. Tvořítkem z něj vykrájíme hvězdičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. V troubě vyhřáté přibližně na 170°C je pečeme po dobu asi 8 minut. Mezitím z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně do něho zašleháváme cukr. Tuhý, hladký a lesklý sníh musí tvořit špičky. Rozválíme světlé těsto, potřeme je sněhem a vykrájíme stejný počet hvězdiček jako z předešlého těsta. Dáme opatrně na plech s pečícím papírem, posypeme nastrouhanými ořechy a v troubě při 150°C pečeme po dobu asi 25 minut. Po vychladnutí tmavé hvězdičky potřeme krémem a slepíme se světlými. Hotové cukroví pak necháme po někaou dobu odležet v lednici. Je velmi křehké. Místo hvězdiček, které jdou hůř vykrajovat a jsou určeny spíš pro zkušené kuchařky, můžeme obdobným způsobem připravit jiné tvary, například čtverečky nebo rohlíčky.