Staňte se našimi fanoušky na:

Křehké "rakvičkové" cukrovíčko

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky vyšlehejte se špetkou soli a cukrem - šlehejte v el. šlehači aspoň 3 minuty na nejvyšší obrátky (pokud budete šlehat na méně obrátek nebo ručně, šlehejte déle). Když začnou houstnout, asi jako sníh nebo husté těsto (musí dělat cestičky a těstíčko se bude držet vprostřed mísy), jsou připravené. Pak pokapejte citron. šťávou a promíchejte. Hmotou naplňte malé hlubší vymazané formičky a pečte prvních 5 minut na 150°C (těsto se musí vyfouknout), pak teplotu stáhněte na 100°C a dopečte dalších asi 45 minut. Až se vám bude zdát, že jsou hotové, vezměte 1 formičku, vyklepněte a cukroví rozlomte - pokud je uvnitř suché, můžete vyndat celou várku. Může se stát, že cukroví nepůjde hned vyklepnout - nechte ho trochu vychladnout, pak poklepte dno formičky a cukroví by se mělo uvolnit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

MsGracia |2. června 2015
božské Odpovědět
jana.h |26. ledna 2015
tak tyhla příští rok vyzkouším pořad se mi nedařilo jich udělat Odpovědět
Vladenka |18. ledna 2015
to určitě zkusím. Zatím jsem pekla jenom vyvalované rakvičky. Odpovědět
iva.hlouskova |6. ledna 2015
miluji rakvičky Odpovědět
mirisek|30. srpna 2015
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!