KORPUS - 50g sušených meruněk, 100g pekanových ořechů, 250g mléčné čokolády, 200g másla, 4 bílky, 4 žloutky, 200g pískového cukru, 100g hladké špaldové mouky Meruňky a ořechy nasekáme, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nakrájené máslo po kouscích přidáme k čokoládě a utřeme krém. Z bílků ušleháme sníh, ze žloutků a cukru utřeme bílý krém a vmícháme ho do čokládové hmoty. Pak přimícháme meruňky a oříšky, prosejem mouku a nakonec vmícháme sníh. Naplníme rozevírací formu ∅ 26 cm a pečeme 35-40 minut na180°C (horkovzduch 160°C), hotový korpus necháme vychladnout. KRÉM - 75g hořké čokoládové polevy, 3 žloutky, 3 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce hladké špaldové mouky Posekáme polevu a s mlékem přivedeme za stálého míchání k varu. Pak čokoládové mléko sundáme ze sporáku. Ze žloutků a obou cukrů utřeme krém, a vmícháme do něj mouku. Postupně přimícháme čokoládové mléko a na mírném ohni mícháme, dokud krém nezhoustne - NESMÍ PŘEJÍT VAREM!! Nakonec krém vlijeme do mísy a za stálého míchání necháme vychladnout. POLEVA - 250g hořké čokoládové polevy, 300g smetany, 60g másla Posekáme polevu a rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme k polevě. Máslo nakrájíme na kostky také postupně vmícháme k polevě. Za občasného míchání necháme vychladnout. Čokoládový krém natřeme na korpus, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Nakonec dort ozdobíme bílou čokoládou - buď tekutou na dort uděláme ornamenty nebo jen posypeme hoblinkami.