Mouku prosijeme s trošičkou soli a cukrem, přidáme změklou nakrájenou Heru a vejce; vypracujeme křehké těsto. V lednici ho necháme asi hodinu odležet.
Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Přečnívající okraje odřízneme, těsto několikrát propícháme vidličkou. Celé těsto zakryjeme alobalem a zasypeme fazolemi (nebo něčím jiným- těžším) a necháme ho předpéct asi 15 minut při 180°. Pak alobal s fazolemi opatrně odstraníme.
Čokoládu nasekáme, Heru nakrájíme, vše rozpustíme ve vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem, solí a pomerančovou kůrou, vmícháme kakao, smetanu, likér s rozpuštěnou čokoládu s tukem. Krém rozetřeme na předpečený korpus a koláč dopékáme cca 30 minut při 160°.
Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy, navršíme na něj vyšlehanou smetanu a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.