Staňte se našimi fanoušky na:

Křehký čokoládový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Mouku prosijeme s trošičkou soli a cukrem, přidáme změklou nakrájenou Heru a vejce; vypracujeme křehké těsto. V lednici ho necháme asi hodinu odležet.
  2. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Přečnívající okraje odřízneme, těsto několikrát propícháme vidličkou. Celé těsto zakryjeme alobalem a zasypeme fazolemi (nebo něčím jiným- těžším) a necháme ho předpéct asi 15 minut při 180°. Pak alobal s fazolemi opatrně odstraníme.
  3. Čokoládu nasekáme, Heru nakrájíme, vše rozpustíme ve vodní lázni. Vejce vyšleháme s cukrem, solí a pomerančovou kůrou, vmícháme kakao, smetanu, likér s rozpuštěnou čokoládu s tukem. Krém rozetřeme na předpečený korpus a koláč dopékáme cca 30 minut při 160°.
  4. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy, navršíme na něj vyšlehanou smetanu a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
slavuska |20. února 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!