Na náplň: 6 plátků želatiny, 800g švestek, 80g krupicového cukru, 20g škrobové moučky, 40g nasekaných vlašských ořechů, solamyl Dohotovení: 200ml smetany ke šlehání, meduňka na ozdobu Mouku prosijeme na vál. Přidáme vejce, na kousky pokrájené změklé máslo, špetku soli a cukr. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a na hodinu uložíme do ledničky. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno i boky vymazané a vysypané koláčové formy. Několikrát ho propícháme vidličkou a vložíme ho do předehřáté trouby. Při 180°C ho pečeme asi 20 minut. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Švesky omyjeme, vypeckujeme a vsypeme do kastrolu. Podlijeme je asi 100ml vody, přisypeme k nim cukr a asi 5 minut je podusíme. Poté je zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Ke švestkám přisypeme ořechy. Přidáme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Náplň ihned rozprostřeme na vychladlý korpus. Koláč uložíme do ledničky a necháme zatuhnout. Před podáváním ho ozdobíme vyšlehanou smetanou a meduňkou.