Prosátou mouku nasypeme do mísy, přidáme máslo nakrájené na kousky, moučkový i vanilkový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a 2 vejce, podle potřeby trochu mléka a ze všeho rukama zaděláme tuhé těsto. Těsto uložíme do sáčku a necháme asi 20 minut odpočinout v lednici. Troubu zapneme na 180 stupňů a koláčovou formu vymažte tukem. Ovoce nakrájíme na malé kousky a promícháme s cukrem a rozvaříme v hrnci. Z odpočatého těsta oddělíme asi 1/4 na mřížky a zbytek urovnáme do koláčové formy. Z odděleného kousku těsta vyválíme proužky na mřížku. Z ovoce slijeme případnou tekutinu a dáme ho na dno koláče. Rovnoměrně ho rozprostřeme po celé ploše a narovnáme přes něj mřížku. Dáme péct asi na 35–40 minut do trouby.