Těsto: 300g hladké mouky, 200g másla, 1 vejce, 175g cukru krupice, kůra z 1/2 citronu, tuk a hrubá mouka na formu Náplň: 800g rebarbory, 500g kompot. hrušek, 50g rozinek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, šťáva z 1/2 citronu Zálivka: vejce, cukr, mléko a pudinkový prášek rozmícháme Z hladké mouky, másla, cukru,vejce a citronové kůry vypracujeme těsto. Přendáme ho do misky a přikryjeme utěrkou a vložíme do chladničky na 2 hodiny. Rebarboru a okapané hrušky nakrájíme a promícháme s rozinkami, vanilkovým a skořicovým cukrem a citrónovu šťávou. Polovinou rozváleného těsta vyložíme dno a strany vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a navršíme na ně rebarborovo-hruškovou směs a zalijeme zálivkou. Proužky zbylého těsta zdobíme koláč a pečeme ho asi 50 minut při 190°C. Po vychladnutí pocukrujeme.