Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Čokoládu úplně rozpustíme na vodní lázni. Změklé máslo nakrájíme a utřeme s cukrem a zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a žloutky vmícháme do krému. Pak přidáme tvaroh, karob, skořici, prášek a 100g krupice. Bílky vyšleháme na pevný, tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládového těsta. Nakonec ještě přidáme nahrubo nasekanou hořkou čokoládu. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme zbylou krupicí. Opatrně do ní nalijeme těsto tak, aby se vysypání nepoškodilo (jinak by se mohl koláč přichytit ke stěně formy). Pečeme zvolna cca hodinu na 180°C. Hotový vychladlý koláč nakonec pocukrujeme a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.