Staňte se našimi fanoušky na:

Krém karamel

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cukr dáme do kastrůlku se zesíleným dnem a zalijeme jej asi 100 ml studené vody. Na mírném ohni jej necháme vařit, dokud nezkaramelizuje. Během varu jej nemícháme, aby se netvořila pěna. Horký karamel vlijeme na dno šesti žáruvzdorných zapékacích misek. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Mléko svaříme s vanilkovým luskem a necháme vychladnout asi na 60 °C. Pak do něj vmícháme vaječnou pěnu a vše přecedíme přes husté sítko. Hmotu rozdělíme do misek na karamel. Formičky naskládáme do pekáčku s vyšším okrajem a zalijeme vodou tak, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečeme v troubě 50-60 minut při 150 °C, doba pečení záleží na výšce krému v misce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |5. listopadu 2014
mňamka 1++++ Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
zkusím ;) Odpovědět
junkie09 |31. května 2013
super Odpovědět
chanahd |8. května 2013
dobrota Odpovědět
klara4 |13. února 2013
krása Odpovědět
trnecek |23. ledna 2013
moc hezky to vypadá Odpovědět
jana.remkova.7 |10. ledna 2013
Týý jo, to se mi moc líbí!!!! Odpovědět
freya |10. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!