Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládových hoblinek jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Ve středně velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Opatrně vmíchejte mascarpone a víno Marsala. Rozdělte směs rovnoměrně do dvou misek. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání čokoládu s mlékem. Odstavte a nechte zchladnout. Vmíchejte čokoládu s mlékem do směsi v jedné misce. Rozdrobte pusinky na dno 4 pohárů nebo servírovacích misek a naneste na ně směsi z obou misek: mascarpone s čokoládou i bez. Nožem promíchejte povrch tak, že vytvoříte dojem dvoubarevného mramoru. Chlaďte pak v lednici alespoň 2 hodiny. Těsně před podáváním ozdobte čokoládovými hoblinkami. Čokoládové hoblinky: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu (300 g hořké, mléčné nebo bílé strouhané). Odstavte z ohně. Dejte pozor, abyste nestříkli či přímo nenalili na čokoládu žádnou vodu.Nalijte čokoládu na mramorovou desku a rychle ji plochým cukrářským nožem roztírejte rovnoměrně po desce co nejvíce dotenka (můžete použít i cukrářskou špachtli připomínající zednickou lžíci). Nechte čokoládu zcela ztuhnout. Cukrářskou škrabkou nebo špachtlí začněte v 45° úhlu seškrabávat hobliny čokolády směrem od sebe. Budou se vám natáčet nahoru na škrabku. Začněte u horní části ztuhlé vylité čokolády, asi 2,5 cm od okraje. Postupně sestupujte dolů ke spodnímu okraji. Vyzkoušejte různé variace hoblin v závislosti na úhlu nasazení škrabky, délce tahu škrabkou a kroutivém pohybu škrabkou, tak jak ji posunujete kupředu. Experimentujte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Až spotřebujete většinu čokolády, můžete zbytek seškrábnout, znovu rozpustit, nalít na desku a ztuhlou opět tvarovat do hoblin. To lze opakovat, dokud nespotřebujete všechnu čokoládu.