Staňte se našimi fanoušky na:

Krém z kávy, griliášové trubičky a čokoládové Baileys s mascarpone

Autor receptu: ElenaN (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Cukr a ořechy smíchejte a rozmixujte, přidejte mouku a ušlehané bílky. Směs nechte chvíli odležet a natírejte přes šablonu na vymazaný plech. Pečte na 180 stupňů 10 minut. Ještě teplé těsto rolujte přes formu do tvaru trubičky.
  2. Čokoládu nechte spolu s máslem rozpustit ve vodní lázni, pak trubičky namáčejte po okrajích obou stran a nechte zatuhnout.
  3. Smetanu a mléko zahřejte s kávou a Baileys na 80 stupňů. Cukr vyšlehejte se žloutky do světlého krému a promíchejte se vzniklou směsí s Baileys. Výslednou směs vlijte do předem připravených mističek ve vodní lázni a přiklopené pečte v troubě na 120° zhruba 30 minut dokud neztuhne asi jako puding. Poté nechte vychladnout.
  4. Do krému zapíchněte několik griliášových trubiček, zasypte malinami a přelijte vrstvou Baileys. Mascarpone smíchejte se smetanou na hustou, ale tekutou směs a přidejte na předchozí vrstvu. Na závěr vše zasypte malinami, ozdobte mascarpone a lístky máty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!