Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky, v kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme česnek, mírně orestujeme (nesmí se zabarvit!) a přidáme mouku. Opět krátce orestujeme, ale ne moc, aby jíška nebyla tmavá a nezkazila barvu polévky. Zalijeme vývarem (vychladlým, aby nám jíška nezhrudkovatěla), dochutíme solí, pepřem, novým kořením,bobkovým listem, brambory na malé kostičky . Na mírném ohni vaříme cca půlhodinku.Ke konci vaření přidáme smetanu a prohřejeme.Mezitím si zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky a zesklovatíme je na pánvi s lžičkou rozpuštěného másla. Bagetu si rozkrájíme na tenké plátky, pod grilem necháme zezlátnout. Na talíř servírujeme s namletým chilli, parmezánem na hoblinky a bagetou. Vše ještě pokapeme olivovým olejem.