Staňte se našimi fanoušky na:

Krémová rajská omáčka od babičky

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa. Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme. Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |30. prosince 2013
dobrá Odpovědět
PetulkaH |24. září 2013
taky tak dělávám,je výborná Odpovědět
pes |10. září 2013
tu mám moc rád Odpovědět
b* |4. září 2013
dala bych si Odpovědět
M* |27. srpna 2013
děláme často Odpovědět
H-D |18. srpna 2013
hezké Odpovědět
-3 |17. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
vyzkousim Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
super Odpovědět
Vlastik |15. srpna 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!