Rizoto: 2 červené cibule, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 60g másla, 300g rýže (arborio), sůl, 200ml mléka, asi 800 ml horkého vývaru (případně vody), 100ml smetany, pepř, čerstvá petrželka na ozdobení Chřest: 600g zeleného chřestu, 30g másla, sůl. pepř, asi 50 ml vývaru Oloupané cibule nakrájíme na měsíčky,očištěné papriky na malé kostičky. V kastrolu se silným dnem rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme rýži a orestujeme ji. Vmícháme papriky, vše osolíme a zalijeme mlékem. Když všechno mléko vsákne do rýže,přiléváme (za stálého míchání) po naběračkách vodu nebo vývar. Přiléváme vždy tepve ve chvíli, kdy se předcházející vývyr vsákne nebo vypaří. Když je rýže téměř měkká, přidáme smetanu,kterou rýži zjemníme a pod pokličkou pokrm necháme ještě pomalu dojít,nakonec dle chuti dosolíme a opepříme. Výhonky chřestu nožem oloupeme a zbavíme zdřevnatělých konců. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a výhonky na něm ze všech strn opečeme. Podle chuti je osolíme,opepříme,podlijeme vývarem a 10 minut podusíme. Zdobíme čerstvou petrželkou.