Staňte se našimi fanoušky na:

Křepelčí Chupa Chups v omáčce s redukcí z červeného vína

Autor receptu: Kohout domácí (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omáčka 1. V hrnci a na mírném ohni roztopíme 3 lžíce másla, přidáme asi 3 lžíce mouky a mícháme směs po dobu asi 2-3 minut. 2. Sundáme hrnec z plotýnky a vlijeme asi 1/4 litru červeného vína, dobře promícháme a opět začneme vařit. Postupně vidíme, že naše dílo začíná tuhnout, tak ochutnáme, abychom zjistili, zda už došlo k redukci alkoholu. 3. Čas na kamarádku slepičku ..... velmi pomalu přidáváme slepičí vývar, až vidíme, že je naše dílo krémové. 4. Pryč ze sporáku .... dle chuti přidáme sůl, pepř a asi 5 minut před podáváním necháme vychladnout. Maso Práce, kterou zvládnu i já - usmažíme křepelčí stehýnka v rozpáleném olivovém oleji dozlatova Podáváme s tousty pokapané panenským olivovým olejem, zapíjíme červeným vínem, nejlépe Cabernet Sauvignon.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kohout domácí|18. února 2013
... to není špatný nápad Davide, pak mi řekneš, jak to dopadlo .... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!