Křepelka je staré tradiční české jídlo. I když jsou malé, počítejte na 1 porci 1 křepelku :) Křepelky omyjeme, osušíme, lehce osolíme břišní dutinu. Připravím si klasickou nádivku z rohlíku. Rohlík (toustový chléb) nakrájíme na větší kostky, přidáme vejce a trochu mléka. Lehce osolíme, opepříme. Přidáme otrhaný tymián a trochu muškátového oříšku. Nádivku rukou propracujeme na hrubší hmotu, kterou plníme břišní dutiny křepelek. Při pečení pak nádivka nakyne, takže nemusí být plné. Provázkem svážeme stehýnka, můžeme jehlou sepnout břišní dutinu. Na pánvi rozpálíme máslo a křepelky rychle orestujeme, aby se zatáhlo maso. Naskládáme je do pekáče. Výpek na pánvičce "vypláchneme" vývarem a přidáme trochu másla. Vzniklý sos přidáme do pekáče ke křepelkám, přikryjeme pekáček a pečeme v troubě cca hodinu při teplotě 180 st. C. Výpekem občas polýváme, ať se udělá hezká kůrčička a nejsou prsa tuhá. Pokud není výpeku dostatek, přidáme vývar. Finálně dopečeme asi 15 min. odklopené. Jako přílohu dávám nádivku, kterou peču spolu s masem. Z nádivky udělám válečky nebo koule. Do pekáče ji přidávám asi tak 30 min před koncem pečení. Je dobré ji obracet, ať je opečená pěkně z obou stran.