Očistěte krevety, ale hlavy a krunýře uschovejte. Hlavy a krunýře opékejte na 1 lžíci olivového oleje, až změní barvu dorůžova. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak ztlumte a nechte táhnout asi 30 minut. Přeceďte. V jiném hrnci na 2 lžících másla opékejte zvolna cibuli asi 4 minuty doměkka. Vsypte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí máslem. Míchejte, až rýže jakoby zprůhlední. Zalijte vínem a míchejte, až se tekutina zcela vstřebá. Připravený vývar nechte vařit na vedlejší plotýnce. Jakmile se víno vstřebá do rýže, přilijte sběračku vývaru. Míchejte, a až se vsákne i vývar, přilijte další. Za stálého míchání pokračujte stejným způsobem 20-25 minut, až bude rýže uvařená, ale na skus ještě pevná. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci. Když přejedete po dně vařečkou, mělo by pár sekund zůstat rozestoupené, nikoli však déle. Asi 3 minuty před dokončením přidejte krevety a hrášek. Do hotového rizota vmíchejte chilli, citronovou šťávu a zbylé máslo. Nechte vypnuté pár minut odpočívat. Podávejte posypané citronovou kůrou.