MEDOVÁ S CHILLI 1,5kg kuřecích křidélek + Marináda: 5 lžic medu, 2 citrony, 10 lžic kečupu, 2 chilli papričky, lžička soli, 2 lžíce oleje Z křídel odřízneme tenké špičaté konce a v kloubu je rozdělíme na poloviny. V míse promícháme suroviny na marinádu, křídla v marinádě promneme tak, aby se dostala do všech záhybů a necháme je 2-3 hodiny odležet v chladu. Křídla pečeme na plechu s pečícím papírem 40 minut na 200°C. PIVNÍ S DIPEM 1,5kg kuřecích křidélek + Marináda: 2dl černého piva, 100ml sójové omáčky, lžíce oleje, lžička soli, 2 stroužky česneku, lžíce hnědého cukru + Dip: 100g majonézy, 50g hermelínu nebo olmínu, 1 cibule, 1 řapík celeru, sůl, pepř Křidélka zbavíme nejtenčích konců a v kloubu je rozdělíme na poloviny. Na marinádu svaříme všechny suroviny, necháme zchladnout a křídla do ní naložíme na 2-3 hodiny. Na dresink smícháme majonézu s nastrouhaným hermelínem, nadrobno nasekanou cibulkou a nadrobno nakrájeným řapíkem celeru, osolíme a opepříme podle chuti. Ke křídlům se hodí pečivo.