Kynuté těsto si zaděláme buď klasicky ručně a nebo v domácí pekárně. Do domácí pekárny dáváme suroviny v tomto pořadí 120 ml mléka, 1 žloutek, 30 g změklého másla, 300 g hladké mouky, do jednoho koutku nádoby dáme špetku soli, do druhého dáme 1 lžíci cukru, 15 g čerstvého droždí a zapneme na program TĚSTO. Připravíme si náplň smícháním 50 g změklého másla, 4-5 lžic krupicového cukru, 3 rovných lžiček skořice. Vykynuté těsto vyválejte na co nejtenčí plát. Směsí potřete placku (můžete si ji dát na půl minutky do mikrovlnky povolit, aby jste ji mohli natřít mašlovačkou, ale nesmí téct!!!). Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření. Placku zarolujte. Ostrým nožem ji rozřízněte podélně vejpůl. Zatočte oba kusy do sebe a spojte je ve věnec. Kringel pečeme asi 25 minut na 180 °C.