Staňte se našimi fanoušky na:

Krkonošká bramboračka

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 snítky libečku
  • 2 hrsti sušených hub
  • mletý pepř
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 100 g kedlubny
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 100 g pórku
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce másla
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1,3-1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 4 velké nakrájené brambory
  • 1/4 celeru
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 větší mrkev
  • 1 malá petržel
  • 4 pokrájené stroužky česneku

Pracovní postup:

Houby zalijte vlažnou vodou a nechte nabobtnat, všechnu zeleninu a oloupané brambory očistit a nakrájet (zeleninu na plátky, brambory na kostičky, cibuli najemno, česnek nadrobno). V kastrole rozehřejte máslo a olej, zpěňte na něm cibuli a česnek, zasypte mounou a osnmahněte dorůžova. Připravenou jíšku zalijte studenou vodou nebo vývarem, prošlehejte, osolte a přidejte houby i s vodou ve krteré se máčely. Promíchejte, okořeňte kmínem a uveďte do varu, vařte asi 20 minut a když jsou houby skoro měkké přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět uveďte do varu a přidejte brambory, libeček a kedlubnu, dovařte doměkka, celkem je to dalších asi 10 minut, nakonec přidejte pórek a stáhněte z ohně. Polévku dochuťte zbylým prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozmenutou majoránkou. Nakrájenou slaninu opečte dokřupava a polévku slaninou posypejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!