Staňte se našimi fanoušky na:

Krkonošské kranfleky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sádlo na smažení
  • drcený kmín
  • majoránka
  • pepř
  • utřený česnek se solí
  • 150-200 g polohrubé mouky
  • 150 g krkonošského salámu
  • 80 g škvarků
  • 30 g špeku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 1 kg brambor

Pracovní postup:

Brambory nastrouháme, nezapomeneme vymačkat vodu, pak přidáme vejce, mléko, česnek utřený se solí, mletý pepř, majoránku, kmín a podle potřeby dosolíme, promícháme. Nakonec do těsta vmícháme špek i salám nakrájené na kostičky a rozsekané škvarky. Na sádle smažíme po obou stranách placičky - kranfleky. Kranfleky můžeme vylepšit, když místo salámu dáme uzené kolínko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!