Staňte se našimi fanoušky na:

Krokantové cukroví

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, mletých mandlí, 75g cukru, vanilkového cukru, esence, žloutku a másla uhněteme těsto a necháme ho chladit asi hodinu zabalené ve fólii. Na pánvi zkaramelizujeme 200g cukru a přimícháme sekané mandle a mandlové lupínky. Krokantovou hmotu rozetřeme na papír a necháme ztuhnout, pak rozlámeme na kousky. Na lehce pomoučeném válu z těsta vyválíme 4 mm silný plát. Formičkou vykrajujeme asi 4x4 cm velké kousky, poskládáme je na 2 plechy s pečícím papírem a každý pečeme 10 minut na 180°C, necháme vychladnout. V horké vodní lázni rozehřejeme nasekanou čokoládovou polevu. Na cukroví naneseme vždy trochu polevy a přitiskneme kousek krokantu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!