Staňte se našimi fanoušky na:

Kroupová polévka se zeleninou

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso zalít studenou vodou, osolit, přidat celý pepř,1 rozpůlenou neloupanou omytou cibuli a vařit asi 1-1,5 hodiny do změknutí masa.Kroupy propláchnout a spařit, nechat okapat. Uvařené maso vyndat a použít např. jako ovar s křenem a chlebem. Vývar přecedit, sebrat s povrchu tuk, uvést do varu, přidat kroupy, nahrubo pokrájenou cibuli a vařit doměkka (u krup to je asi 45-60 minut, krupky budou měkké asi za 30 minut). Očištěnou mrkev a petržel nakrájet, řapíky celeru oloupat a překrájet. Když jsou koroupy měkké, přidat nejdřív mrkev a petržel a za chvíli i celer, vařit dokud zelenina nezměkne, dochutit česnekem, pepřem, odstavit z plotny a posypat čerstvou majoránkou nebo petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!