Ušleháme žloutky s cukrem, olejem a rumem. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva, špetku soli a mléko. Nakonec zlehka vmícháme do tuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 170 °C asi 30 minut. Upečený korpus necháme zchladnout. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje). Vnitřek korpusu vydlabeme lžící a dáme do mísy. Musíme dát pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Vydlabanou část korpusu v míse rozdrobíme. Na náplň smícháme 40 g moučkového cukru a ztužovače šlehačky s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Směs vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme. Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je rozkrojenou částí dolů do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme ušlehanou šlehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček. Povrch posypeme jemně rozdrobenými kousky korpusu a mírně přimáčkneme. Hotový dort dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky.