Ze žloutků, 60g cukru, vloček másla a mouky uhněteme hladké těsto. Uděláme bochánek a ve fólii ho necháme asi hodinu chladit. Těsto na plechu rozválíme na tloušťku asi 1/2 cm, vidličkou plát několikrát propícháme a pečeme asi 15 minut na 160°C, až je světle žlutý. Pak ho stejnoměrně potřeme zavařeninou. Bílky ušleháme dotuha, po částech přidáme 160g cukru. Lískové oříšky smícháme se solamylem a velkou metlou je vmícháme do sněhu (opatrně!). Sněhovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na plát a při stejné teplotě dopečeme cca 15-18 minut, až je světle hnědá. Necháme trochu vychladnout a pak vykrajujeme lodičky (půlměsíčky), necháme je na mřížce úplně vychladnout. Asi tak 1-2 dny necháme cukroví schnout a pak je uložíme do plechové krabice.