Na pažitkový dip: 30 g salátové majonézy, 100g plnotučného jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 svazek nasekané pažitky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř Do rozpáleného oleje vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, feferonku zbavenou semeníku a oloupané a nahrubo nastrouhané cukety a osmahneme. Přilijeme vývar (třeba z kostky) a uvedeme do varu. Za stálého míchání přidáváme krupici. Směs necháme 5 minut zahřívat a pak do ní zašleháme 1 vejce. Těsto rozdělíme na dvě části do misek a udržujeme je v teple. Do jedné misky přidáme oloupané a najemno nastrouhané mrkve, do druhé cuketu. Těsto osolíme a opepříme. Z obou dávek vytvarujeme placičky, jež na oleji 5 minut opékáme. Ubrousky z nich odsajeme tuk a uložíme je do teplé trouby. Rozmícháme majonézu s jogurtem a zašleháme hořčici a pažitku. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dip podáváme zvlášť nebo jím opečenky přelijeme.