Zadělejte těsto: mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka. Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, olej, sůl i zbylé mléko a vypracuje do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte obdelník silný max půl centimetru. Nožem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíků. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte ještě na 20minut kynout. Zahřejte troubu na 180stupňů. Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí (my dávali i kmín a lněné semínko) a dejte péct do vyhřáté trouby do zlatova. Recept na rohlíky z pekárny Zvolte program konkrétně pro svoji pekárnu. do nádoby pekárny nejprve dejte mléko, jogurt, sádlo (olej), poté mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, do důlku v mouce droždí. Je-li v návodu k pekárně uvedeno, že nejprve se dávají suché přísady pak tekutiny, tak pořadí zaměňte. Vypracované těsto dejte na vál a postupujte podle návodu viz výše.