1. Zadělejte těsto: mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka. Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. 2. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru. Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku. 3. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout. Zahřejte troubu na 180 °C. Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou. 4. Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, okmínujte a nechte změknout. Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril. K servírování: 2 lžíce másla | 150g malých hnědých žampionů | sůl, kmín | pesto | 100g kozího sýru | 100g strouhaného ementálu