Rozinky na ložíme na 30 minut do pomerančového likéru. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ji na kostičky. Střídku odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme máslo a opečeme v něm mandle, kostičky chlebové kůrky a polovinu cukru. Omyté třešně, zbavíme stopek a vypeckujeme, smícháme se zbytkem cukru, skořicí a citronovou šťávou, přidáme i naložené rozinky. Formu vymažeme máslem, vyložíme polovinou okrájených plátků chleba a naplníme polovinou třešňové směsi. Nahoru položíme ostatní plátky chleba a zbytek třešňové směsi, nákyp posypeme opečenými mandlemi a kůrkou. Vejce smícháme se smetanou a vanilkovým cukrem. Směsí zalejeme nákyp. Pečeme 30 minut při 175° (horkovzduch 150°, plyn stupeň 2).