Staňte se našimi fanoušky na:

Křupavý nákyp s třešněmi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky na ložíme na 30 minut do pomerančového likéru. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ji na kostičky. Střídku odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme máslo a opečeme v něm mandle, kostičky chlebové kůrky a polovinu cukru. Omyté třešně, zbavíme stopek a vypeckujeme, smícháme se zbytkem cukru, skořicí a citronovou šťávou, přidáme i naložené rozinky. Formu vymažeme máslem, vyložíme polovinou okrájených plátků chleba a naplníme polovinou třešňové směsi. Nahoru položíme ostatní plátky chleba a zbytek třešňové směsi, nákyp posypeme opečenými mandlemi a kůrkou. Vejce smícháme se smetanou a vanilkovým cukrem. Směsí zalejeme nákyp. Pečeme 30 minut při 175° (horkovzduch 150°, plyn stupeň 2).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Lenny |29. srpna 2013
třešně mám moc ráda Odpovědět
jobovab |25. srpna 2013
dobré Odpovědět
tepito |23. srpna 2013
zkusím Odpovědět
i |20. srpna 2013
parádní Odpovědět
oliv |18. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
milmach |14. srpna 2013
dobré Odpovědět
kokoko|13. srpna 2013
se střešněmi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!