Staňte se našimi fanoušky na:

Krupicová bublanina

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nakrájíme změklé máslo na plátky, přidáme cukr a třeme. Žloutky přidáme k máslu s cukrem a utřeme do pěny. Pak přidáme tvaroh, krupici (kterou jsme předem zvlhčili mlékem) a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta.Jablka (zbavená jádřinců) rozkrájme na proužky (pokud mají tenkou slupku, nemusíme ani loupat). Švestky nakrájíme na kolečka a při tom vypeckujeme. Nízkou zapékací formu vymažeme tukem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně poklademe nakrájenými proužky jablíček a švestkami. Pečeme zvolna asi 30 minut při 180°. Hotovou bublaninu můžeme ozdobit lístky máty nebo meduňky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kockaviky |19. listopadu 2013
dobré, vyzkouším Odpovědět
JakuJi |22. srpna 2013
super Odpovědět
tepito |12. června 2013
neznám... Odpovědět
PetulkaH |11. června 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
Lenny |11. června 2013
lákavé vyzkoušet Odpovědět
Kiki.18|17. ledna 2014
Taky ukládám! Odpovědět
tereza.civikpunkerka|24. září 2013
zni to lakave Odpovědět
michelle4|11. června 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!